Volledig scherm
Genieten in een rijtuig. © Jan Ruland van den Brink

Verstandelijk gehandicapten genieten in een rijtuig

GROESSEN - Mensen met een verstandelijke beperking stapten zondagmiddag in een rijtuig. Bij manege Landsmaat in Groessen vertrokken twaalf koetsen en een paardentram voor een rondrit door de omgeving. ,,Een groot succes’’, volgens Evelyne Wolters van Landsmaat.

De Groessense manege stelde zijn deuren open voor de rondrit op verzoek van KansPlus, belangennetwerk voor verstandelijk gehandicapten. 

Volledig scherm
Op manege De Landsmaat waren tijdens de rondrit diverse activiteiten georganiseerd. © Jan Ruland van den Brink

Op de Landsmaat was een reeks activiteiten georganiseerd, waaronder ringsteken, pizza en pannenkoeken bakken. Liefhebbers konden zich melden voor een fotoshoot. Om alle deelnemers van een rondrit te laten genieten, waren twee tochten georganiseerd.

Tientallen vrijwilligers hielpen een handje. ,,Zonder deze mensen was dit niet mogelijk geweest’’, zegt Wolters. De deelnemers aan de rondrit in de rijtuigen waren afkomstig uit de regio. Er waren meer dan honderd aanmeldingen, verstandelijk gehandicapten met hun familie en verzorgers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt Didam: te hoog relaisgebouw pal voor bungalows moet weg

    Buurt Didam: te hoog relaisge­bouw pal voor bungalows moet weg

    DIDAM - Mensen in de buurt zeggen dat ze nooit hebben kunnen zien aankomen dat er pal tegenover hun bungalows een gebouw van 3,5 meter hoog, 12 meter breed en 4,70 meter diep zou komen te staan. Toen de bewoners aan de Pittelderstraat in Didam eenmaal doorhadden wàt Strukton met de vergunning van de gemeente naast het spoor ging bouwen, maakten ze direct bezwaar. Te laat? Het gebouw staat er. ,,Maar het moet weg. Het gaat weg”, zeggen de bezwaarmakers resoluut.

Liemers