Volledig scherm
PREMIUM
Arnold Uffing, Paul Tenniglo, Ton Wenink en Bertus Bergmans (v.l.n.r.) voor het Candea College in Duiven. © Jan Ruland van den Brink

Vier docenten Engels in één keer met pensioen: Duivense ‘Brexit’ op het Candea

afscheidDUIVEN - Vier docenten Engels die binnen één jaar met pensioen gaan, dat komt niet vaak voor. Het Candea College in Duiven beleeft zijn 'Brexit'.

De 66-jarige Bertus Bergmans nam begin november als vierde op rij afscheid van zijn collega's op het Candea Collega in Duiven.

Hij werd voorafgegaan door Arnold Uffing (64), die precies een jaar geleden vertrok, Ton Wenink (65), die op 1 januari vertrok en met zijn 60 jaar, de benjamin van het gezelschap, Paul Tenniglo die op 1 november het Candea College vaarwel zei. Met zijn vieren zijn ze goed voor bijna 160 jaar onderwijservaring.

Tenniglo: ,,Het was een mooie tijd. Wij zaten in een hechte vakgroep met een uitstekende samenwerking. Dat is belangrijk. Dat je kunt sparren met collega's. Maar ook als er iets niet goed ging, werd dat benoemd. We waren eerlijk en loyaal."

Uffing valt hem bij: ,,We wisten precies wat we aan elkaar hadden. Eén blik was voldoende en de anderen wisten waar ze aan toe waren."

Quote

Het was kop of munt, Duits of Engels. Het werd Engels omdat de moeder van mijn vriendin Engelse was.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers