Davey de R., de man uit Beek is veroordeeld voor moord op zijn vriendin (24) in Didam op 21 december 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Davey de R., de man uit Beek is veroordeeld voor moord op zijn vriendin (24) in Didam op 21 december 2019. © Hollandse Hoogte / Aloys Oosterwijk

Vijftien jaar cel voor doodsteken en wurgen vriendin Silke (24): ‘Je hebt haar afgeslacht’

updateARNHEM – ,,Beestachtig”, noemt de rechtbank het hoe de 29-jarige Davey de R. zijn 24-jarige vriendin Silke een jaar geleden in hun appartement in Didam om het leven bracht. Ze legde hem maandag de maximale gevangenisstraf op voor doodslag: vijftien jaar.

13 reacties

 • A. Schop

  2 maanden geleden
  Tsja, over 10 jaar kan hij verder met zijn leven, lijkt me een gewetenloos type. Waarschuw de omgeving waar hij gaat wonen dan zeker. En advocaten moeten ophouden met sprookjes verzinnen.
 • Louis

  2 maanden geleden
  Deze man opsluiten, sleutel weggooien en nooit meer vrij laten
 • Klaas Baas

  2 maanden geleden
  Erg jammer dat er maximaal maar 15 jaar gevangenisstraf opgelegd kan worden voor dit misdrijf. Dit minkukel zou je levenslang moeten opsluiten, dit hoort nooit meer vrij te komen. Sterkte aan de familie van Silke.
 • Antonius

  2 maanden geleden
  Jammer dat sommige straffen uit het verleden niet meer mogelijk zijn. Oog om oog, tand om tand was zo gek nog niet en zeker niet in deze bedorven maatschappij.
 • Wil Hieltjes

  2 maanden geleden
  15 jaar is nog veel te weinig, maar de wet biedt niks anders, helaas...... Met je slaapwandel excuus, goed dat de rechtbank hier niet in mee ging. Het zou de dader sieren als hij deze straf accepteert, en niet in hoger beroep gaat. Sterkte voor alle familieleden
 1. Demonstranten boos over 'satanisch' songfestivallied van Cyprus
  Play

  Demonstran­ten boos over 'satanisch' songfesti­val­lied van Cyprus

 2. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome

Liemers