Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Beeld Werkt

Vivare wil via Raad van State alsnog 3 ton voor isolatiewerk in Duiven

DUIVEN / DEN HAAG - Vivare probeert via de Raad van State alsnog drie ton subsidie te krijgen voor het isoleren van 106 woningen in de Bloemenwijk in Duiven. De corporatie heeft over dat bedrag een geschil met het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

Vivare kwam in aanmerking voor subsidie om de huizen daarmee te verduurzamen. Het project beantwoordde aan de eisen van de zogenoemde Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector, die onder meer inhoudt dat woningen drie categorieën energielabels duurzamer wordt.

,,We hebben het geld alleen net te laat aangevraagd”, legt een woordvoerder van Vivare uit. Resultaat was een afwijzing van het ministerie, maar de corporatie bestrijdt die vanwege onduidelijkheid over de uiterste termijn waarop de aanvraag binnen had moeten zijn. Bovendien handelde Vivare op advies van een adviesbureau van het ministerie, zegt de woordvoerder.

Voor de bewoners van de woningen in de Bloemenwijk heeft het geschil overigens geen gevolgen gehad. De woningen zijn in 2017 geheel volgens plan geïsoleerd, aldus Vivare.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers