Volledig scherm
PREMIUM
Dergelijke Volkswagen Polo's uit de bouwjaren 2010 tot en met 2014 worden momenteel massaal gestolen. © Volkswagen AG

Volkswagen Polo: populair onder autorijders, zéér gewild bij het dievengilde

DUIVEN - En wéér is er een Volkswagen Polo gestolen in Duiven. Het is al de negende wagen van dit merk en type dat sinds eind december is ontvreemd in de Liemerse plaats. Waarom is dit voertuig zo populair onder autodieven en wat kun je doen als je zelf een Polo hebt?

Vier vragen en antwoorden.

1. Waarom worden er zoveel Polo’s gestolen in Duiven?
Dat is een simpel gevolg van marktwerking, zegt André Bouwman van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. Dit samenwerkingsverband van de politie en RDW houdt precies bij hoeveel voertuigen van welk merk waar worden gestolen.

,,Landelijk zijn de Volkswagen Golf en Polo al jaren de meest gestolen auto’s”, zegt Bouwman. ,,Dat komt gewoon doordat er heel veel rondrijden. Daardoor is er ook veel vraag naar onderdelen. Dieven kunnen dus snel en makkelijk geld verdienen door de auto’s te stelen, demonteren en de onderdelen apart te verkopen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers