Vuilverbranding AVR in Duiven.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuilverbranding AVR in Duiven. © Kees Verschuuren

Vuilniswagens AVR gaan rijden op waterstof dat ze in Duiven zélf maken

DUIVEN - Vuilniswagens die niet meer op vervuilende diesel, maar op reukloze waterstof rijden. Zo ziet de toekomst eruit, als het aan AVR ligt. De afvalverwerker in Duiven gaat het komende jaar flink investeren in dit duurzame alternatief voor fossiele brandstoffen. 

3 reacties

 • T Lamme

  8 maanden geleden
  Mijnheer Koopman, daar is professioneel over nagedacht en uitgevoerd. Mijn complimenten daarvoor. Heeft men bij de plannen ook meegewogen wat qua energie verbruik gunstiger is: vuilnisauto’s met een accu en het opladen met stroom versus stroom-waterstof-auto. Ik denk dat accu wint.
 • Sieb Koopman

  8 maanden geleden
  Meneer Lamme, ook de CO2 wordt afgevangen en onder druk vervoerd naar de kassen in Huissen, alwaar de planten worden gevoed
 • T Lamme

  8 maanden geleden
  Een mooi initiatief. Enige kanttekeningen: Waar laat je afval, verbranden dat kan maar dan komt er wel CO2 bij vrij. Dus de stroomopwekking genereert altijd Co2 net zoal de mens CO2 uitademt. Maar gelukkig wordt de wereld niet CO2 arm want anders groeien er geen plantjes. Met de energie van de afvalverbranding kan je huizen verwarmen maar ook elektriciteit maken en dus waterstof. Maar als je dat doet kan je minder huizen verwarmen en hoe vang je dat op? Meer afval maken is uiteraard onzin.

Liemers