Mareno van Heemskerken met zijn Volkswagen Polo die recent is gestolen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mareno van Heemskerken met zijn Volkswagen Polo die recent is gestolen. © privécollectie

Waarschuwing voor Polo-bezitters: Uw auto is populair bij dieven!

DUIVEN/ SPIJK - Tientallen eigenaren van een Volkswagen Polo in de Liemers hebben een brief van de politie gehad met de waarschuwing dat hun auto populair is onder autodieven. Dit nadat in de afgelopen vier weken liefst acht van deze wagens (bouwjaren 2011 tot en met 2013) zijn gestolen in Duiven, Tolkamer en Spijk.

Dat zijn er gemiddeld twee per week en dat is enorm veel, zegt een woordvoerder van het Liemerse politieteam Rivierenland-Oost. ,,Om te voorkomen dat er nog meer Polo’s gestolen worden hebben we bezitters gevraagd maatregelen te nemen, zoals het installeren van een stuurslot of een andere wagen achter de Polo zetten, als deze op de oprit staat. Zo kan de Volkswagen niet van de oprit gereden worden”, aldus de politiewoordvoerder.

Polo-bezitter Moreno van Heemskerken heeft niets meer aan die tips. Zijn auto werd vorige week gestolen voor zijn huis in Duiven. ,,De wagen staat altijd naast mijn werkbus. Maar die ochtend opeens niet meer. Ik schrok me kapot en baal als een stekker”, zegt de 26-jarige Duivenaar.

  1. Tien ‘coronaboetes’, maar vooral waarschuwingen in de Liemers
    PREMIUM

    Tien ‘coronaboe­tes’, maar vooral waarschu­win­gen in de Liemers

    ZEVENAAR/ WESTERVOORT - Inwoners van de Liemers houden zich redelijk goed aan de strikte regels die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Handhavers van de gemeenten Duiven en Westervoort moesten het meest in actie komen met respectievelijk zeven en twee boetes. De personen die op de bon geslingerd werden, begaven zich in veel gevallen op verboden terrein. Westervoort en Duiven hebben voetbalkooien en skateparken afgesloten.

Liemers