Rik de Lange, burgemeester van Duiven, ontsteekt de vlam bij het oorlogsmonument aan de Burg. Van Dorth tot Medlerstraat.  Archieffoto Jan van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Rik de Lange, burgemeester van Duiven, ontsteekt de vlam bij het oorlogsmonument aan de Burg. Van Dorth tot Medlerstraat. Archieffoto Jan van den Brink © JV

Wat voor een burgemeester heeft Duiven nodig?

DUIVEN - Wat voor een burgemeester heeft de gemeente Duiven nodig? Omdat Rik de Lange in december na zes jaar afscheid neemt als burgemeester van Duiven, gaat de gemeenteraad op zoek naar een opvolger voor hem. Inwoners mogen meepraten over wat er in de profielschets komt te staan. Daarvoor komt in juni een enquête op de website van Duiven te staan.

Duiven mag dan met ruim 25.000 inwoners een kleine gemeente zijn, voor burgemeesterskandidaten is het wel een interessante omdat er in Duiven veel gebeurt. Kijk alleen maar naar hoeveel bedrijven Duiven heeft. De industrieterreinen langs de snelweg A12 zijn booming. Duiven telt meer arbeidsplaatsen dan inwoners. De nieuwe burgemeester moet dan ook zeker affiniteit met economie en ondernemerschap hebben.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers