Volledig scherm

Wekenlang overlast voor verkeer op N810 bij Duiven

DUIVEN - Verkeer dat bij Duiven de A12 op (of af) wil, moet vanaf maandag rekening houden met flinke overlast en vertraging. De T-kruising van de Oostsingel (N810) en de Vergertlaan gaat dan flink op de schop en is daardoor weken dicht.

Rijkswaterstaat en de gemeente Duiven vervangen er de verkeerslichten. Tegelijkertijd worden voorsorteerstroken verlengd, krijgt de oostzijde van het kruispunt een middengeleider en verleggen nutsbedrijven kabels en leidingen. Ook het deel waar de Schapenweide de Vergertlaan raakt, wordt aangepakt.

Overlast
De Oostsingel wordt niet volledig afgesloten. Hoewel verkeer tussen Zevenaar en de aansluiting op de A12 de verbindingsweg kan blijven gebruiken – er komt een halve rijbaanafzetting met verkeerslichten – moeten weggebruikers rekening houden met een langere reistijd. Verkeer in Zevenaar wordt bij de kruising van de N810 en Methen geadviseerd de A12 op te rijden bij viaduct Griethse Poort.

Door de afsluiting van het kruispunt rijden ook de buslijnen 60, 62 en 63 van vervoerder Breng een andere route.

Omleiding
Verkeer dat normaliter over de Duivense Vergertlaan rijdt om van en naar de Oostsingel te komen, krijgt te maken met een afsluiting van een kleine zeven weken en wordt omgeleid. Weggebruikers rijden dan over de Vergertlaan en de Visserlaan, om uiteindelijk vanaf de Westsingel ter hoogste van hotel Van der Valk de A12 op te rijden (en vice versa).

Volledig scherm
© De Gelderlander
Volledig scherm
File op de Vergertlaan in Duiven na een ongeval op de Oostsingel (N810). © DG
  1. Wehlse slager wint met rookworst

    Wehlse slager wint met rookworst

    DUIVEN/WEHL Angelo Derksen (foto) van de gelijknamige slagerij in Wehl heeft zaterdagavond in Duiven de Bronzen Rookworst gewonnen. Volgens een vakjury maakt Derksen zowel de beste fijne als grove rookworst van Nederland. Derksen sleepte de trofee in de wacht tijdens de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad. Die werd dit jaar voor de 43e keer gehouden. Aan de wedstrijd namen 200 slagers deel. De prijsuitreiking was zaterdagavond bij Hotel Van der Valk in Duiven. Derksen is in de wolken met de prijs: ,,Geweldig dat we dit mogen meemaken.’’ De wisselbeker met de tekst 'Nationaal kampioen fijn en grof' prijkt op de toonbank van de slagerij in Wehl.

Liemers