Volledig scherm
Het Remigiusplein in Duiven. © Bart Harmsen

Wellicht hogere schadeclaim voor grand café in Duiven

DUIVEN - Duiven laat een ander bureau bekijken of eigenaar Hendrik Sparenberg van grand café Remigius recht heeft op een hogere schadevergoeding dan Tog Adviseurs heeft bepaald. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders gemeld aan Sparenbergs advocaat, Eelco de Jong.

Sparenberg vindt dat hij omzetverlies lijdt sinds cultureel centrum De Ogtent vorig jaar september opende. Het megapand staat vlak bij het grand café, dat in augustus overigens is verbouwd en nu restaurant Jules' Eten + Drinken is.

14 mille
Volgens De Jong beloopt Sparenbergs schade enkele tienduizenden euro's, maar Duiven wilde slechts 14 mille vergoeden en beriep zich op Togs onderzoek. APO Zevenaar, de eigenaar van het grand café, mocht rekenen op 6.790 euro compensatie.

De zaak wordt opnieuw bekeken, en de motivatie van het college is bijzonder. 'Tog heeft niet (meer) de vereiste kennis in huis om het planschadeverzoek en het ingediende bezwaar goed te kunnen beoordelen', staat in de brief aan De Jong.

Een rechtszaak spant De Jong vooralsnog niet aan tegen Duiven. „We hebben namelijk met de gemeente afgesproken dat wij kunnen reageren op het nieuwe conceptadvies.”

Liemers