De Wellinghoeve bij Groessen mag uitbreiden met een minicamping en een buitenzwembad.
Volledig scherm
De Wellinghoeve bij Groessen mag uitbreiden met een minicamping en een buitenzwembad. © Jan Ruland van den Brink

Wellinghoeve bij Groessen wordt klein recreatieparadijs

GROESSEN - De Wellinghoeve aan de Rijnstrangenweg bij Groessen wacht een grondige verbouwing en uitbreiding. Dinsdagavond is de gemeenteraad van Duiven akkoord gegaan met de plannen van de huidige eigenaren. 

Het afgelopen jaar is gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan om de huidige situatie rond de recreatieboerderij te legaliseren en nieuwe plannen van de uitbaters mogelijk te maken. Het restaurant annex theetuin heeft nu nog een te groot overdekt terras.  

Bij de Wellinghoeve wordt een camping gerealiseerd met maximaal 25 plaatsen. Daarnaast komt er ruimte voor tien campers. De campinggasten krijgen de beschikking over een nieuw buitenzwembad. Ook wordt het parkeerterrein uitgebreid van 19 naar 36 parkeerplaatsen. Met de eigenaren zijn afspraken gemaakt over de natuurlijke invulling van het terrein met passende bomen en struiken. 

De gemeente Duiven is blij met het initiatief, met namen omdat op deze manier de recreatieve sector in de gemeente versterkt wordt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers