Rik de Lange, de huidige burgemeester van Duiven, op een receptie.
Volledig scherm
Rik de Lange, de huidige burgemeester van Duiven, op een receptie. © Jan Ruland van den Brink

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Duiven?

DUIVEN - Duiven zoekt een nieuwe burgemeester en liefst een die betrokken en daadkrachtig is. Volgens inwoners van de gemeente zijn dat de twee belangrijkste eigenschappen die de nieuwe burgemeester moet hebben. Binnenkort wordt de vacature opengesteld en kunnen geïnteresseerden solliciteren. 

Wie gaat de huidige burgemeester Rik de Lange vervangen? Dat is de hamvraag waar de gemeente Duiven zich de komende maanden mee gaat bezighouden.

Om de zoektocht in goede banen te leiden, is er samen met omwonenden een profielschets opgesteld. Betrokken, charismatisch, toegankelijk, daadkrachtig; dat zijn slechts een paar eigenschappen waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen. 

Aanpak verkeersdrukte 

Door de toegenomen bedrijvigheid in Duiven is affiniteit met economie en ondernemerschap ook een must. De industrieterreinen langs de snelweg A12 breiden steeds meer uit, maar dat veroorzaakt ook meer verkeersdrukte op de A12. De regio slibt dicht. Als de verbreding van de snelweg en doortrekking van de A15 nog langer op zich laten wachten, dan heeft dat negatieve gevolgen voor de Liemerse economie.

Op zoek naar nieuwe uitdagingen

Na een termijn van zes jaar heeft burgemeester Rik de Lange nood aan iets anders. Het nieuws van zijn vertrek kwam vrij onverwacht. ,,Na ruim 21 jaar in het openbaar bestuur als raadslid, wethouder en burgemeester ga ik op zoek naar nieuwe uitdagingen’’, aldus de Lange. Ook wil hij meer tijd vrij maken voor vrienden en familie.

In februari volgend jaar zal de gemeenteraad kiezen uit de twee meest geschikte kandidaten. En rond april gaat de nieuwe burgemeester aan de slag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers