Volledig scherm
Wijna Meijboom (72) op de benedenverdieping van het appartementencomplex aan de Fuutstraat. © Theo Kock

Wijna (72) kan haar scootmobiel eindelijk veilig parkeren

UpdateDUIVEN - Wijna Meijboom zat met de handen in het haar. De 72-jarige Duivense kon haar scootmobiel nergens veilig parkeren en de gemeente bood geen oplossing. 

Twee weken geleden nam ze contact op met deze krant. Sindsdien is woningbouwvereniging Vivare in actie gekomen. Een simpel paaltje, van hout of metaal. Dat is de oplossing voor het probleem van Meijboom. Ze kan haar enthousiasme bijna niet bedwingen. ,,Ik ben iedereen heel dankbaar'', zegt ze opgelucht.

Schoonheidscommissie

De scootmobiel op het parkeerterrein voor haar appartementencomplex aan de Fuutstraat zou volgens de schoonheidscommissie het zicht van de wijk verstoren. Voor een berghok is geen plaats. En een 'pool', waarbij de scootmobiel na gebruik weer wordt opgehaald, ziet Meijboom niet zitten. ,,Dan verlies ik een stukje van mijn vrijheid.'' De Duivense was al een jaar in gesprek met de gemeente Duiven over een oplossing, maar ze kwamen er niet uit.

Even leek dé oplossing te zijn gevonden. De scootmobiel onder de trap parkeren. Maar toen kwam Meijboom klem te zitten. ,,Sindsdien ben ik doodsbang dat dat nog een keer gaat gebeuren.''

Een paaltje onder de trap 

Volgens de gemeente zat er niks anders op; Meijboom moest verhuizen. Maar dat blijkt niet nodig te zijn, want Vivare biedt een oplossing. De woningbouwvereniging gaat een paaltje onder de trap plaatsen zodat Meijboom nooit meer klem komt te zitten. ,,We dragen zorg voor onze huurders'', aldus communicatieadviseur Esther Heijmans. ,,Als ze ergens tegenaan lopen dan zoeken we samen naar een oplossing op maat.''

Meijboom is dolgelukkig. ,,Zolang ik maar in mijn stekje kan blijven wonen.''

Volledig scherm
De 72-jarige Duivense vol trots op haar balkon vol met planten. © Theo Kock

Liemers