Wijna met haar scootmobiel.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijna met haar scootmobiel. © Theo Kock

Wijna (72) kan haar scootmobiel nergens kwijt: ‘Waarom helpt de gemeente mij niet?’

DUIVEN - Wijna Meijboom (72) uit Duiven ligt al een tijd in de clinch met de gemeente. Ze heeft een stalling voor haar scootmobiel nodig, maar die kan ze niet betalen. En de gemeente kan haar ook niet helpen.

Meijboom heeft sinds twee jaar een scootmobiel, maar omdat ze op de eerste verdieping van een appartementencomplex aan de Fuutstraat woont, kan ze die nergens veilig parkeren.

Een speciaal berghok zou haar probleem oplossen. Daarvoor heeft ze de financiële hulp van de gemeente ingeroepen. 

Teleurstellen

Quote

De scootmo­biel­sa­fe moet altijd in een privéruimte staan

Gemeentewoordvoerder

Maar de gemeente moest Meijboom teleurstellen. Een scootmobielsafe - die wel 4.000 euro kan kosten - wordt alleen in heel specifieke situaties gefinancierd.

,,De safe moet altijd in een privéruimte staan. Die mogelijkheid is er al niet bij mevrouw Meijboom, aangezien ze op een etage woont’’, aldus de gemeentewoordvoerder.

Na overleg was er een andere oplossing gevonden. ,,De gemeente heeft toestemming gegeven de scootmobiel onder de trap in de openbare ruimte te plaatsen. Dat was voor mevrouw Meijboom een passende oplossing in haar situatie. Met dat voorstel is zij ook akkoord gegaan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers