Volledig scherm
PREMIUM
De Gelderlander meldt in de krant de voorgenomen sluiting van de kerken. © dg

Woede en gelatenheid rond sluiting kerken

GIESBEEK/BABBERICH - Het nieuws dat 9 van de 13 katholieke kerken van de Liemerse Sint Willibrordusparochie de deuren moeten sluiten, is met gemengde gevoelens ontvangen. Van woede in Giesbeek en strijdbaarheid in Babberich tot relatieve gelatenheid in Groessen en Loo. Vier reacties van betrokken dorpsbewoners.

Jan Wieggers, Giesbeek, Stichting Vrienden van de Giese Toren: 
,,Dit valt rauw op ons dak. Een klap in het gezicht voor onze vrijwilligers, kerkbezoekers, maar ook voor de dorpsgemeenschap. De Martinuskerk is nog volop in gebruik. We hebben drie keer in de maand diensten. Er worden concerten gegeven, repetities van de muziekvereniging, vergaderingen. De achterkant van de kerk is dagelijks open zodat bezoekers een kaarsje kunnen branden of even naar de wc kunnen. Een paar jaar geleden is de kerk voor een miljoen verspijkerd en nu zou het gebouw moeten sluiten? Ik vind het een schande. Ik kan me best voorstellen dat kerken sluiten die nauwelijks meer gebruikt worden. Hoe pijnlijk ook. Maar daar is bij ons geen sprake van.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers