Volledig scherm
PREMIUM
Ballonnen oplaten. © ANP

Zevenaar verbiedt ballonnen, Duiven gaat erover in gesprek

DUIVEN - Wie kent de beelden niet van een vogel verstrikt in een ballon of doodziek van het eten van kleine stukjes plastic? Zevenaar doet daarom de ballon in de ban. Er komt een verbod op het oplaten van ballonnen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Duiven overweegt een verbod op ballonnen in haar gemeente. 

Steeds meer gemeenten verbieden het massaal oplaten van ballonnen. In een jaar tijd is het aantal gemeenten dat zo’n verbod heeft, verdrievoudigd: van 5 procent naar 17 procent, blijkt uit cijfers van Stichting Noordzee. Zevenaar is de eerste gemeente in de Liemers die kiest voor een verbod. Montferland heeft al wel een ontmoedigingsbeleid, als enige Liemerse gemeente. Westervoort en Doesburg hebben nog geen beleid hiervoor. ,,Al vragen wij wel bruidsparen om geen ballonnen op te laten’’, zegt wethouder Peter Bollen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers