Volledig scherm
Nog even flink trainen op de atletiekbaan in Zevenaar voor zondag. © Jan van den Brink

Zusjes uit Duiven gaan met vader
rennen voor KWF

DUIVEN - Quintus (54), Quincy (11) en Nouchka (9) Stokvis uit Duiven rennen zondag samen een kwart marathon in Eindhoven. Dat doen ze in naam van KWF Kankerbestrijding om geld in te zamelen voor Wouter-Jan (57), een familielid dat lijdt aan slokdarmkanker.

Met zeven anderen vormen ze 'Team WJ'. Het gezin heeft inmiddels ruim 4.000 euro opgehaald. Dubbel zo veel als hun streefdoel. ,,De steun van zo veel mensen motiveerde ons om te blijven trainen'', vertelt Quintus Stokvis. ,,We zijn geen hardlopers, dus ik ben al ontzettend trots op wat we als gezin hebben bereikt.''

Jongste deelneemster 

De twee dochters rennen ieder 5 kilometer. Nouchka is met negen jaar de jongste deelneemster. Ze is speciaal op atletiek gegaan en kan nu in veertig minuten met gemak 5 kilometer rennen. 

,,In het begin vond ik het echt niet leuk. Maar op een gegeven moment ging het steeds beter. Nu ga ik zelfs met plezier naar de atletiekbaan'', vertelt Nouchka.

Quote

We zijn dichter bij elkaar gekomen

Quintus Stokvis, Vader

Vader Stokvis - die al sinds april dit jaar aan het trainen is - heeft ook de lol gevonden in het hardlopen. ,,In het begin kostte het me enorm veel moeite. Omdat ik te veel woog, kreeg ik al gauw last van mijn knieën'', zegt hij. 

15 kilo afgevallen 

Dankzij een grote dosis doorzettingsvermogen is hij inmiddels 15 kilo afgevallen. ,,Het voelt geweldig. Ook na Eindhoven blijf ik hardlopen. Misschien ga ik wel in april meedoen aan de loop in Rotterdam!''

Het ingezamelde geld wordt rechtstreeks gebruikt voor onderzoek naar slokdarmkankerbestrijding. ,,Door deze ervaring zijn we als gezin dichter bij elkaar gekomen'', vertelt Quintus Stokvis. 

,,Het gaat zondag hartstikke leuk worden. En na afloop trakteer ik de meiden op een grote portie friet en mezelf op een biertje.''

Volledig scherm
Van links naar rechts: Nouchka, Quintus en Quincy Stokvis © Jan van den Brink

Liemers