Activisten tijdens een onaangekondigde actie voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering over de verhuizing van de oliegigant naar het Verenigd Koninkrijk.
Volledig scherm
Activisten tijdens een onaangekondigde actie voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering over de verhuizing van de oliegigant naar het Verenigd Koninkrijk. © ANP

Aandeelhouders Shell: geen problemen met verhuizing

De aandeelhouders van olie- en gasconcern Shell hebben ingestemd met de verhuizing van het bedrijf naar het Verenigd Koninkrijk. 

  1. Krapte arbeidsmarkt is grootste barrière voor ondernemend Nederland

    Krapte arbeids­markt is grootste barrière voor onderne­mend Nederland

    De huidige krapte op de arbeidsmarkt is voor Nederlandse ondernemers de grootste rem op de bedrijfsvoering. Ook worden ze geplaagd door tekorten aan materialen en productiemiddelen en door ruimtegebrek. Het Centraal Bureau voor de Statistiek peilde samen met de Kamer van Koophandel, het Economisch Instituut voor de Bouw en werkgeversverenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW de stemming van het niet-financiële bedrijfsleven. Een derde van de ondernemers zegt met personeelstekorten te kampen. Uit de meting kwam niettemin naar voren dat het ondernemersvertrouwen toeneemt.