Volledig scherm
© REUTERS

Acties van grondpersoneel KLM op Schiphol gaan morgen niet door

Een nieuwe werkonderbreking van het grondpersoneel van KLM, die morgen zou plaatsvinden, is van de baan. Dat heeft FNV vandaag besloten na overleg met de leden.

,,Directe aanleiding om weer om tafel te gaan zijn tekenen die we hebben ontvangen dat KLM op voor ons belangrijke punten stappen wil gaan zetten”, licht FNV-bestuurder Jan van den Brink het besluit toe. Maandag en woensdag legden honderden KLM-medewerkers ook al het werk neer, met vertragingen en annuleringen tot gevolg. 

FNV zal maandag aansluiten bij het overleg met de andere bonden. Daarmee zijn alle bonden weer in gesprek met luchtvaartmaatschappij. Van den Brink: ,,Wij zijn benieuwd wat het oplevert. KLM krijgt van ons tot het einde van volgende week om tot een onderhandelingsresultaat op hoofdlijnen te komen. Anders gaan we verder met werkonderbrekingen.”

Behalve betere roosters en meer vaste medewerkers in dienst, eist FNV vier procent loonsverhoging per jaar.  Onder de cao Grondpersoneel vallen 15.000 mensen, die onder andere bij de technische dienst, tankdienst of op het platform van KLM werken. 

  1. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.