Volledig scherm
PREMIUM
Alexander en Nikki. © Joost Hoving

Alexander en Nikki verdelen elke week 140 euro over vijf potjes

Geld & GelukIn deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Alexander en Nikki weten tot op de cent wat ze uitgeven. Wat ze ’s avonds eten is afhankelijk van de afgeprijsde producten.

Alexander: ,,Wij verdelen een deel van ons geld over potjes. Cash.”

Nikki: ,,Voor alle uitgaven een apart potje.”

Alexander: ,,Ik hoop dat contant geld blijft bestaan, anders raak je het gevoel van geld uitgeven kwijt. We verdelen elke week 140 euro over vijf potjes: 90 euro voor boodschappen, 20 euro voor spontane uitgaven en drie keer een tientje voor kleding, cadeaus en uit eten. Zo kunnen we een keer per maand goedkoop uit eten of eens in de twee maanden wat uitgebreider.”

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.