Volledig scherm
PREMIUM
Alexander en Nikki. © Joost Hoving

Alexander en Nikki verdelen elke week 140 euro over vijf potjes

Geld & GelukIn deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Alexander en Nikki weten tot op de cent wat ze uitgeven. Wat ze ’s avonds eten is afhankelijk van de afgeprijsde producten.

Alexander: ,,Wij verdelen een deel van ons geld over potjes. Cash.”

Nikki: ,,Voor alle uitgaven een apart potje.”

Alexander: ,,Ik hoop dat contant geld blijft bestaan, anders raak je het gevoel van geld uitgeven kwijt. We verdelen elke week 140 euro over vijf potjes: 90 euro voor boodschappen, 20 euro voor spontane uitgaven en drie keer een tientje voor kleding, cadeaus en uit eten. Zo kunnen we een keer per maand goedkoop uit eten of eens in de twee maanden wat uitgebreider.”

  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’