Archieffoto van een protestdemonstratie van arbeidsongeschikten in Den Haag.
Volledig scherm
Archieffoto van een protestdemonstratie van arbeidsongeschikten in Den Haag. © Ed Oudenaarden

Arbeidsongeschikten verdienen steeds minder dan werkenden, CNV wil belastingvoordeel

De inkomens van arbeidsongeschikten lopen steeds verder achter op de inkomens van werkenden. Vakbond CNV wil dat ze daarvoor gecompenseerd worden.

5 reacties

 • Liz Wolters

  1 maand geleden
  Petra Damme en Frank, wat een respectloze, lompe en egoïstische reacties van u beiden. Ik ben dit gelul meer dan beu. Ga zelf eens een tijd zwaar ziek zijn en praat dan mee. Wat ik nu lees getuigd namelijk van noch kennis, noch ervaring, noch empathisch vermogen. U reageert vooral uw onderbuik af op de verkeerde groep mensen. Redactie van de Gelderlander, er mag weleens gemodereerd gaan worden hier, het wordt steeds mee een afvoerputje van fascistoïde gedachtengoed. Groeten L Wolters
 • jan frank

  2 maanden geleden
  We vergeten de meeste arbeids ongeschikten zijn of door hun werk arbeids ongeschiklt geraakt, of ongelukje, of pech met hun genen en dus ziek enz. Dit kan dus iedereen overkomen, en ook hen is een menswaardig bestaan zonder toeslagen oerwoud toe te zeggen. Sterker velen hebben zwaar arbeid verricht voor u en zijn lichamelijk versleten al dan niet giftige stoffen enz. Ja dus ze verdienen het. Die "nep" is maar een klein percentage en daar gewoon goed handhaven.
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Arbeidsongeschikten verdienen? Sorry, ze krijgen ......
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Ga eerst maar eens goed keuren of ze wel echt afgekeurd moesten worden .
 • M Reuvers

  2 maanden geleden
  We zijn als land zijnde, met Rutte als aanvoerder, al wereldkampioen in het achterstellen van kwetsbare mensen. Het dringt maar niet door dat zieke mensen niet willen werken maar niet kunnen werken. Als je deze mensen namelijk geen uitkering geeft, dan leef je in een heel andere maatschappij. Dat onderscheidt Nederland van zeer veel andere landen en dit wordt stelselmatig afgebroken door onze leiders. En denk niet dat er veel kaf onder het koren zit, die tijd is voorbij.