De toeslagenbeerput bij de Belastingdienst blijkt nog dieper dan gedacht.
Volledig scherm
De toeslagenbeerput bij de Belastingdienst blijkt nog dieper dan gedacht. © ANP

‘Belastingdienst houdt zich al 15 jaar niet aan de wet bij terugvordering toeslagen’

Het toeslagenschandaal bij de Belastingdienst is veel groter dan tot nu toe gedacht, concludeert RTL Nieuws op basis van vertrouwelijke stukken. De omstreden werkwijze van de Belastingdienst is veel eerder begonnen dan tot nu toe bekend, blijkt uit duizenden documenten van de dienst Toeslagen die de nieuwszender in handen kreeg.

6 reacties

 • Bennie Kok

  1 maand geleden
  het wordt tijd dat er door de top van de belastingdienst en meerdere ministeries eens met een zeer harde bezem de zogenaamde topambtenaren worden verwijderd - ontslag en geen ontslag vergoeding en/of uitkering - zitten al veel te lang op het pluche !
 • Gert Stinissen

  1 maand geleden
  Hier heb ik nooit een luisterend oor in gevonden. Dit heeft veel problemen veroorzaakt. Je kon nergens terecht om je gelijk te halen. Dit was allemaal de schuld van de belastingdienst die voor geen enkele rede vatbaar waren. Graag zou ik zien dat de media hier ook aandacht aan besteed en alles publiceren. Nu moet ik nog ( in mijn ogen) duizenden euro’s terug betalen. Wel hebben ze toegegeven dat het door berekening kwam met verouderde inkomsten gegevens.
 • Gert Stinissen

  1 maand geleden
  Ik kan hier een boek over schrijven, ik heb al sinds 2011 problemen met de belasting over terug betalen toeslagen voor huur, zorg en kindgebonden budget. Nu nog steeds moet ik in mijn ogen onterechte vorderingen terug betalen. Na veel contact en stress heb ik een afspraak kunnen maken en begrijp ik waar het mis ging bij de belasting. Ze gebruikten tot vorig jaar verkeerde berekeningen van jaren oud. Hier door kon het zijn dat je na verandering van je inkomen later alles moest terug betalen.
 • Frans Groeliker

  1 maand geleden
  Het is goed dat Fraude wordt aangepakt. De “slachtoffers” van de toeslagen affaire zijn onterecht hard aangepakt, maar de aanleiding om ze aan te pakken is er naar alle waarschijnlijkheid ook wel geweest. En de aanleiding is niet alleen een vergissing met een getal geweest, maar zal ook een bewuste poging zijn geweest meer toeslag te krijgen dan waarop recht bestond
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Fraude moet natuurlijk wél aangepakt worden, het is altijd schipperen tussen noodzaak en gevolg, het gaat wel om ons belastinggeld. Volgens mij komen deze zaken voor de verkiezingen onder een vergrootglas te liggen, het lijkt wel met opzet.
 1. Fiscus geeft tips om te voorkomen dat het met de kinderopvangtoeslag verkeerd gaat

  Fiscus geeft tips om te voorkomen dat het met de kinderop­vang­toe­slag verkeerd gaat

  De Belastingdienst grijpt de heropenstelling van de kinderopvang aan om ouders op te roepen om regelmatig hun gegevens voor de kinderopvangtoeslag te controleren en eventuele veranderingen meteen door te geven. Met zijn oproep probeert de fiscus gehoor te geven aan het advies van de commissie-Van Dam, dat met het vernietigend toeslagenrapport kwam, om het systeem gemakkelijker en simpeler te maken, om zo meer ellende te voorkomen.
 1. Bruls: 'Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen'
  Play

  Bruls: 'Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen'

 2. Reeën steken de weg over en overleven het niet
  Play

  Reeën steken de weg over en overleven het niet