Volledig scherm
© REUTERS

Belastingdienst krijgt van Amerikaanse fiscus gegevens over creditcardhouders

De Amerikaanse belastingdienst heeft gegevens van kaarthouders van creditcardbedrijf American Express aan de Nederlandse Belastingdienst verstrekt. 

De fiscus vermoedt dat er fraude is gepleegd met rekeningen gekoppeld aan de kaarten. Vermogen zou op deze wijze worden verzwegen.

Het gaat om gegevens van creditcards die in het buitenland zijn uitgegeven. Veel van deze kaarthouders moeten echter belasting betalen in Nederland.

De Belastingdienst doet al langer onderzoek naar fraude met creditcards. Dat heeft al zeker 11 miljoen euro opgeleverd, meldt de Belastingdienst.

  1. Europese Commissie: Italië moet binnen drie weken met aangepaste begroting komen
    Update

    Europese Commissie: Italië moet binnen drie weken met aangepaste begroting komen

    De Europese Commissie vraagt Italië formeel om een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019. De Italiaanse premier liet eerder vandaag nog weten dat het land geen plan B heeft voor de begroting. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken. Dit melden verschillende media, waaronder Italiaanse. Minister van Financiën laat weten dat het ‘goed en belangrijk‘ is dat de Europese Commissie stappen onderneemt.