Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Bijna helft Nederlanders vreest zorgverzekering niet te kunnen betalen

Acht op de tien Nederlanders maakt zich zorgen over de stijgende zorgpremie. Bijna de helft (43 procent) is bang de premie volgend jaar niet meer te kunnen betalen. Vooral vrouwen en mensen tot 55 jaar maken zich zorgen, aldus onderzoek in opdracht van Independer.

28 reacties

 • Besje Ka

  3 maanden geleden
  Allemaal in dienst van ziekenhuis! Stoppen met dure maatschappen!!. Artsen vangen gled voor bep. Behandelingen en medicijnen!. Deze maatschappen drijven de zorgkosten op!. Artsen worden rijk en zieknhuiskosten lopen op! En wij betalen die!
 • frank jansen

  3 maanden geleden
  @Joske, 25 jaar bij een gemeente gewerkt. Daar gaat het precies zo als jij beschrijft, steeds meer mensen steeds meer managers. Dat staat los van marktwerking. Vraag me wel af of de zorg in het buitenland zoveel beter is geregeld maar jij zegt het.
 • Joske Steen

  3 maanden geleden
  @frank jansen. Ik werk in de ziekenhuizen ken het verschil met buitenland en het verleden heel goed. 1/3 tot 1/2 personeel zit in de kantoren...veel onzin administratie. Privatisering heeft niets goed gebracht. Een in essentie niet winstgevende zaak maar wel sociaal maatschappelijk belangrijke dienst gaan privatiseren. Alleen de politiek, de ex politici en de managers worden er beter van
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Jack Hendriks, ik heb honderden bestekken van de overheid op mijn bureau gehad. Ze barstten van de onrealistische , onwerkbare eisen en fouten. Daar gaat het al mis. Keolis is door de provincie gedwongen de goedkoopste bussen aan te schaffen. Deden ze dat niet kregen ze de opdracht niet.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Tonny Stuijvenberg, de energie bedrijven waren eigendom van de provincies. Die hebben de bedrijven verkocht aan particulieren. Het geld hebben ze uitgegeven aanvleuke dingen. Heb je enig idee wat het kost om al geprivatiseerde bedrijven terug te kopen.