Bouwbedrijf Heijmans: inframarkt onder druk door PFAS en stikstof

VIDEODe stikstof- en PFAS-problematiek zet vooral de markt voor infrastructuurprojecten onder druk, merkt bouwbedrijf Heijmans. Dat er weinig opdrachten voor met name regionale projecten meer worden vergeven, noemt het bedrijf verontrustend. 

,,Het is van belang voor Nederland dat op korte termijn maatregelen worden genomen om te voorkomen dat vooral de inframarkt op langere termijn verder terugvalt.”

Heijmans zei dat bij de jaarcijfers over 2019. Afgelopen jaar zag het Brabantse bouwbedrijf de omzet stijgen tot 1,6 miljard euro. Onder de streep bleef daar 30 miljoen euro van over.

De PFAS-discussie maakt veel los onder bouwvakkers, bleek vorig jaar tijdens de bouwprotesten op het Malieveld. Wij spraken daar Arie, die ons woedend te woord stond. Bekijk hieronder het interview.

Werkzaamheden op een bouwterrein van Heijmans NV in Den Haag.
Volledig scherm
Werkzaamheden op een bouwterrein van Heijmans NV in Den Haag. © ANP
  1. Tien tips om het meeste uit je LinkedIn-profiel te halen

    Tien tips om het meeste uit je Lin­kedIn-pro­fiel te halen

    Met de zeeën van tijd die de coronacrisis aan veel mensen biedt, kun je eindelijk eens je LinkedIn-profiel van vers bloed voorzien. LinkedIn is een waardevol platform voor werknemers én (startende) ondernemers. Jezelf profileren, netwerken, relaties beheren, nieuw personeel vinden; het kan er allemaal. Maar hoe pak je dat het beste aan? LinkedIn-specialist Victor Huiting gaf in december 2019 op De Ondernemer 10 tips op om het meeste uit jouw profiel te halen.