Onder andere het bouwen van nieuwe woningen loopt vertraging op door de strenge stikstofregels, beperkingen op het stroomnet en langdurige en ingewikkelde procedures.
Volledig scherm
Onder andere het bouwen van nieuwe woningen loopt vertraging op door de strenge stikstofregels, beperkingen op het stroomnet en langdurige en ingewikkelde procedures. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Brandbrief bedrijfsleven: Nederland loopt helemaal vast, nu al miljarden euro's schade

Nederland dreigt helemaal vast te lopen. Door de strenge stikstofregels, beperkingen op het stroomnet en langdurige en ingewikkelde procedures zitten steeds meer bedrijven klem. Dat levert nu al miljarden economische schade op. Ondernemers willen daarom graag meedenken over oplossingen.

8 reacties

 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Als je gaat electrifieceren terwijl de infrastructuur niet klaar is loop je vast. Stel de juiste volgorde vast. Niet alles tegelijk. Meer realiteit bij het aannemen van wetten zodat de ongekozen rechter je niet kan dwars zitten. Pessimistisch plannen . Houd je tijd over.
 • Marijke Wissink

  1 maand geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Meer economische groei, globalisering, handel en handelsverdragen, buitenlandse investeerders bedrijven, mensen, enz. Meer snelwegen, goederenspoorlijnen, containervervoer, enz. Onze leefomgeving gaat ten onder, raakt deze grote graaiers totaal niet. Zij verdwijnen met een zak geld naar het buitenland, schamen zich werkelijk nergens voor.Terwijl door meer mensen vanuit diverse geledingen al gewaarschuwd is loopt Nederland vast en is de crisis en de inflatie is daar.
 • Respect Voor iedereen

  1 maand geleden
  Nieuwe verkiezingen graag!!!!!
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Niks dankzij Johan Vollenbroek, @Hans van den Berg. Dit gebeurt dankzij de rechter die de staat der Nederland gewoon aan haar eigen wet- en regelgeving houdt. Zoals het ook hoort. Deze 'onzin' is aangewakkerd door een voortdurend streven naar winstmaximalisatie dat ten koste is gegaan (en gaat) van onze eigen leefomgeving. Goed dat het bedrijfsleven deze handschoen wil oppakken; als medeveroorzaker van dit leed zijn juist zij de aangewezen club om hier creatief en slagvaardig in te handelen.
 • Nico van Dam

  1 maand geleden
  En zo geschiedde het dat na ruim 70 jaar van groeiende voorspoed en voorspoedige woekergroei de neoliberale ikke-ikke-de-rest-kan-stikken en meer-meer-meer machine vastliep in het zelf gegraven graf.