Volledig scherm
iPhone XR © AFP

Chinese winkeliers doen iPhone in uitverkoop

Grote Chinese winkeliers doen de nieuwste iPhones van Apple in de uitverkoop. Winkelbedrijven als Suning Commerce en JD.com bieden de smartphones met korting aan. Dat weerspiegelt volgens kenners de moeizame prestaties van Apple in de tweede economie van de wereld.

Suning bood vandaag een iPhone XR aan voor 5799 yuan (746 euro). Dat betekent een korting van 17 procent in vergelijking met de prijs op de website van Apple. Bij JD.com is het mogelijk de smartphone voor 6099 yuan te kopen, 900 yuan onder de officiële prijs.

Apple ontmoedigt winkeliers doorgaans om iPhones met korting aan te bieden. Dergelijke aanbiedingen zo kort na de release van een apparaat komen zelden voor. De kortingsacties volgen een week nadat Apple met zwakke cijfers op de proppen kwam, onder meer door de tanende vraag uit China. Ook de tragere groei van de Chinese economie speelt het techbedrijf parten.

  1. Fietsenwinkel.nl heeft geleerd van rampjaar en gooit het roer om: klant centraal
    PREMIUM

    Fietsenwinkel.nl heeft geleerd van rampjaar en gooit het roer om: klant centraal

    Met het online verkopen van fietsen, zette prijsvechter fietsenwinkel.nl de markt voor tweewielers op zijn kop. Het lukte het bedrijf binnen een paar jaar de grootste (online) fietsenverkoper van Nederland te worden, maar aan de groei kleefden ook nadelen. Klanten klaagden vooral vorig jaar over langdurige reparaties en werknemers die verkeerd advies en voorlichting geven. Fietsenwinkel.nl gooit het roer om en hoeft niet langer de goedkoopste te zijn.