Computer- en printerfabrikant HP gaat grootscheeps reorganiseren. Dat betekent dat tot 9000 banen bij het bedrijf verdwijnen.
Volledig scherm
Computer- en printerfabrikant HP gaat grootscheeps reorganiseren. Dat betekent dat tot 9000 banen bij het bedrijf verdwijnen. © AP

Computer- en printerreus HP schrapt 9000 banen

De Amerikaanse computer- en printerfabrikant HP heeft donderdag een groot herstructureringsplan aangekondigd. Een van de maatregelen in het plan, dat van HP een meer digitaal en servicegericht bedrijf moet maken, is het wereldwijd schrappen van tot 9.000 van de 55.000 banen.

Het banenverlies van 7.000 tot 9.000 zal worden gespreid over drie jaar en zal onder meer vrijwillige pensionering en prepensionering omvatten, zegt HP in een verklaring.

Het herstructureringsplan, gepresenteerd door Enrique Lores, de nieuwe CEO die op 1 november de leiding van het bedrijf overneemt, moet HP in staat stellen zich aan te passen aan de nieuwe consumptiepatronen van de klanten. Dat heeft vooral betrekking op het gebied van inktpatronen, die lang de echte geldmachine van het bedrijf zijn geweest.

HP wil zich meer richten op services. Zo wil het printers voor lage prijzen verkopen; in ruil daarvoor moet de consument zich verbinden om inktpatronen bij HP te blijven aankopen.

Het bedrijf schat dat het met deze herstructurering in staat zal zijn om een miljard dollar per jaar te besparen vanaf het fiscale jaar 2022. 

  1. Tien tips om het meeste uit je LinkedIn-profiel te halen

    Tien tips om het meeste uit je Lin­kedIn-pro­fiel te halen

    Met de zeeën van tijd die de coronacrisis aan veel mensen biedt, kun je eindelijk eens je LinkedIn-profiel van vers bloed voorzien. LinkedIn is een waardevol platform voor werknemers én (startende) ondernemers. Jezelf profileren, netwerken, relaties beheren, nieuw personeel vinden; het kan er allemaal. Maar hoe pak je dat het beste aan? LinkedIn-specialist Victor Huiting gaf in december 2019 op De Ondernemer 10 tips op om het meeste uit jouw profiel te halen.