De helpdesk van Xs4all in Amsterdam in 1998.
Volledig scherm
PREMIUM
De helpdesk van Xs4all in Amsterdam in 1998. © Hollandse Hoogte / Hans van den Bogaard

Dit is waarom Xs4all zo geliefd bij het volk is

KPN's besluit om de stekker uit Xs4all te trekken, leidt tot een revolte onder de kwart miljoen klanten. Een petitie is ruim 46.000 maal getekend, vanavond komt het actiecomité bijeen. Zo veel liefde voor een internetprovider, waar komt die vandaan?

Reclameuitingen uit het verleden willen laten zien wie de Xs4all-medewerkers zijn: fanatieke computernerds die maar één doel hebben: internet bereikbaar maken voor iedereen.
Volledig scherm
Reclameuitingen uit het verleden willen laten zien wie de Xs4all-medewerkers zijn: fanatieke computernerds die maar één doel hebben: internet bereikbaar maken voor iedereen. © Xs4All

Het jaar 2018 was nog wel zo fraai geëindigd voor de Xs4all-medewerkers. Met een knalfeest vierden ze vorige maand in Amsterdam de 25ste verjaardag van de internetprovider. Een in de huiskleur geel bestickerde veerpont voer de honderden bezoekers over het IJ naar de feestlocatie bij het NDSM-terrein.

Wat het aanwezige Xs4all-personeel en oud-collega's op dat moment niet weten, is dat er geen volgend jubileum zal volgen. Woensdagmiddag 9 januari plopt een mailtje van de KPN-directie in de mailbox van de medewerkers. Of ze donderdagochtend om 8.00 uur op kantoor willen komen. Alle alarmbellen rinkelen: een bedrijf dat voor de beursopening iets wil melden, dat kan geen goed nieuws zijn.

  1. Veel souvenirwinkels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfstak’

    Veel souvenir­win­kels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfs­tak’

    Buitenlandse toeristen zijn na 15 juni weer welkom in ons land. Dat is goed nieuws voor de honderden souvenirwinkels in Nederland. De souvenirbranche is voor bijna 100 procent afhankelijk van buitenlandse bezoekers en zag de omzet sinds half maart teruglopen tot nagenoeg nul. De verwachting is dat veel winkeltjes het niet zullen redden. ,,We moeten het vooral hebben van Aziaten en Zuid-Amerikanen. Die zien we voorlopig niet terug.’’