Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Dit kun je doen met je spaargeld nu de rente naar nul procent gaat

Nul (!) procent rente op de spaarrekening. Voor miljoenen klanten van ABN Amro is dat vanaf 1 april een feit. Volgens financieel experts is het een kwestie van tijd voor de andere banken volgen. Tja, daar zit je dan met je goede spaargedrag. Wat te doen: je geld veilig laten staan of op zoek naar alternatieven?

Sparen om rijk te worden, dat zat er al een tijdje niet meer in. De rentepercentages dalen al een poosje en nu, met de laatste rentestap van ABN, komt opeens het scenario van een negatieve rente akelig dichtbij. Veruit het merendeel van de Nederlanders zegt het niet te pikken als ze hun bank moeten gaan betalen voor het stallen van hun spaarcenten, maar ja, wat moet je dan?!

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.