Volledig scherm
© ANP

Donald Duck blijft ‘gewoon’ op de mat vallen

updateAbonnees van Donald Duck en Libelle hoeven niet te vrezen dat de bladen niet meer op de mat vallen. Voor de drukker is faillissement aangevraagd maar de drukkerijen blijven voorlopig gewoon draaien, laat uitgever Sanoma weten.

De drukkerij, Roto Smeets Group, heeft Sanoma laten weten dat Donald Duck en Libelle voorlopig van de persen blijven rollen. Wat de plannen zijn als de onderneming definitief zijn deuren moet sluiten, kon een woordvoerster van Sanoma nog niet zeggen. ,,Maar wij geven de garantie dat die bladen gewoon blijven verschijnen, abonnees hoeven zich geen zorgen te maken.”

Eigenaar Circle Media Group vroeg gisteren faillissement aan nadat het een dag eerder al uitstel van betaling aanvroeg voor de meeste van zijn Nederlandse drukkerijen, waaronder het ongeveer 800 medewerkers tellende Roto Smeets. De onderneming verkeert al langer in financiële problemen door een verslechtering van de markt voor grafisch werk.

Papierprijzen 

,,Papierprijzen stegen terwijl onze volumes twee keer harder daalden dan het gemiddelde van de laatste jaren", aldus de directeur van Roto Smeets. Een ingrijpende reorganisatie afgelopen najaar, waarbij 85 medewerkers hun baan verloren, mocht niet meer baten. 

Op vaksites is te lezen dat ondertussen - buitenlandse - concurrenten aan het vissen zijn in het klantenbestand van Roto, dat publieksbladen als Libelle, Donald Duck, Veronica Magazine en VI drukt. In Deventer werken zo’n 400 mensen, in totaal werken op de drie locaties zo’n 800 mensen. 

  1. ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economische crisis

    ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economi­sche crisis

    Het aantal werklozen in Nederland is voor het eerst lager uitgekomen dan voor de economische crisis in 2008. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ‘Een mijlpaal’, aldus minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Werkgevers zouden staan te springen om extra handen. ,,Ik heb goede hoop dat dat kansen biedt aan degenen die nu nog langs de kant staan”, zo zegt hij.