Irene van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg. © Joost Hoving

Door zelfscankassa’s zijn mijn boodschappen niet goedkoper geworden

ColumnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

3 reacties

 • Chris Toorop

  2 maanden geleden
  @ Gert: ik raad je aan om het boek kan de overheid crises aan? van Tjeenk Willink te lezen in plaats van die onzin uit te kramen. Hierin staat haarfijn wat er met ons belastinggeld gebeurd.
 • Gert Ramen

  2 maanden geleden
  Heel veel geld gaat er naar een instantie genaamd COA, deze mensen krijgen een huis, toeslagen, uitkering, etc. Maar dat mag je niet zeggen want dat is racisme en zielig. Ga maar eens kijken in een verpleeghuis waar ouderen (die wel veel hebben gedaan voor de maatschappij) eenzaam wonen, dat is pas zielig!
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  En daarom weiger ik de zelfscan te gebruiken, kost weer mensen hun werk. Ik sta gewoon ouderwets in de rij, heb tijd zat.
 1. Inflatie in december naar 5,7 procent: hoogste niveau in 40 jaar

  Inflatie in december naar 5,7 procent: hoogste niveau in 40 jaar

  De inflatie is in december opgelopen naar 5,7 procent op jaarbasis, het hoogste niveau in bijna 40 jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de cijfers naar buiten bracht, zorgden met name de hogere voedings- en energieprijzen ervoor dat de inflatie verder is opgelopen. In november werd nog een inflatie van 5,2 procent gemeten, toen ook al het hoogste niveau in bijna 40 jaar. In augustus 1982 stegen de prijzen gemiddeld met 5,9 procent op jaarbasis.