Volledig scherm
Doutzen Kroes als 'Angel' van Victoria's Secret op de catwalk. © anp

Doutzen Kroes rijkste vrouw onder jonge miljonairs

OndernemenZe is niet de rijkste jonge miljonair van Nederland - die eer is weggelegd voor Coolblue-topman Pieter Zwart - máár Doutzen Kroes is wel de rijkste vrouw in het rijtje. Sinds vorig jaar heeft het topmodel haar eigen lingeriecollectie bij Hunkemöller.

Hoewel haar loopbaan op de catwalk er bijna op zit, is Doutzen Kroes precies vandaag 33 jaar geworden. In die korte tijd flink heeft ze flink wat geld verdiend; ze was in 2017 maar liefst 22 miljoen euro waard. Dat vergaarde ze onder meer met sponsorcontracten bij Mercedes en L'Oréal en door te investeren in tien stukken grond in het Friese plaatsje Oostermeer, schrijft De Ondernemer

Ook op de lijst met de best betaalde modellen ter wereld doet de Nederlandse het niet bepaald slecht; ze bezit de dertiende plek met een jaarinkomen van 4,5 miljoen euro.

Lingerielijn

In 2017 heeft de jonge miljonair niet stil gezeten. Zo onthulde PostNL een heuse postzegel met de beeltenis van Doutzen Kroes en speelde ze een kleine rol in de Amerikaanse superheldenfilm Wonder Woman. Ook heeft het topmodel haar eigen lingerielijn ontworpen voor Hunkemöller. Die lijn is sinds oktober vorig jaar verkrijgbaar. 

Als vanzelfsprekend is ze ook ambassadeur van het merk. Geen vervelende stap nadat ze twee jaar geleden bekendmaakte te stoppen bij Victoria's Secret.

Sunnery James 

Doutzen Kroes is niet de enige kostwinner thuis. Haar man, Sunnery James, is dj en verdient ook aardig wat. James heeft een persoonlijk vermogen van zo’n 1 miljoen euro. 

Volledig scherm
Sunnery James en Doutzen Kroes. © ANP Kippa

Dat geld verdiende hij grotendeels met optredens en met zijn eigen holding. Al erkende hij twee jaar geleden nog in een interview met FHM dat hij gewoon nog met Ryanair vliegt als dat zo uitkomt. Samen behoren Sunnery James en Doutzen Kroes bij de rijkste bekende koppels van Nederland.

Vorig jaar vierden de twee met hun kinderen vakantie in Miami.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.