Een PostNL-bezorger scant een pakketje.
Volledig scherm
Een PostNL-bezorger scant een pakketje. © ANP

Einde aan ‘gratis’ pakjesbezorgen nadert: PostNL verhoogt prijzen fors

PostNL gaat de prijzen voor het bezorgen van pakketjes verhogen. De kosten daarvan rijzen zo snel de pan uit, dat de grootste pakketkoerier van ons land die last niet meer kan dragen. Betekent dit het einde van het tijdperk van ‘gratis’ bezorgen en terugsturen van onze webwinkelaankopen?

13 reacties

 • Gerrit Zijlstra

  2 maanden geleden
  Wat staan hier weer een stel heerlijke negatieve reacties! Post NL bezorgt snel en heel wat correcter dan sommige anderen. Als je geen pakjes wilt, kun je toch naar de winkel gaan? En natuurlijk wordt het bezorgen duurder door de gestegen kosten! Mopperaars, ga winkelen en een pluim voor Post NL!
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Die 'centrale afhaalpunt in de wijk' is er al lang... onze bezorger weet dat ik altijd thuis werk 😉
 • joan willems

  2 maanden geleden
  Ben er blij mee. wat mij betreft een co2 toeslag er nog bovenop. In fysieke winkels zou alles goedkoper moeten zijn, alleen dan gaan wij echte Hollanders weer in fysieke winkels shoppen, worden de steden ook weer leuker en kan de voorraad omhoog, waardoor je minder gedwongen wordt online te kopen.
 • Daan Janssen

  2 maanden geleden
  Die kosten voor “gratis” bezorgen worden uiteraard al lang doorberekend aan de klant, dus de verhoging ook. En, Martijn Hamer, die lokaal gekochte producten verschijnen ook niet magisch in de lokale winkel, die worden gewoon door een vervoerder geleverd. En die heeft dezelfde kostenstijging.
 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  Dat wordt tijd! Het is niet normaal dat pakjes gratis retour gaan. Er wordt veel te veel besteld en dat is niet best voor milieu. De bezorgers worden onderbetaald. Ik bestel dingen zoveel mogelijk lokaal en haal het zelf dan op. Kost niks meer.
 1. Horeca: Bedrijven zullen omvallen door koopkrachtplannen kabinet
  16

  Horeca: Bedrijven zullen omvallen door koopkracht­plan­nen kabinet

  Horecaondernemers zullen komende winter omvallen als de uitgelekte koopkrachtplannen van het kabinet onveranderd blijven. Daarvoor waarschuwt Robèr Willemsen, voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in reactie op de plannen. KHN begrijpt ‘absoluut niet’ waarom ‘de rest van het bonnetje’ van de koopkrachtreparatie ‘opnieuw’ bij de horeca gelegd wordt, waar de coronacrisis diepe sporen heeft achtergelaten.