Volledig scherm
© aNP

Eneco gaat met personeel in gesprek over 'angstcultuur'

Energiebedrijf Eneco en haar personeel gaan proberen zonder tussenkomst van de Ondernemingskamer de crisis te bezweren die is ontstaan binnen het bedrijf. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. 

Eerder vandaag stonden beide partijen nog voor diezelfde Ondernemingskamer, bij het hof in Amsterdam. Daar betoogde de Centrale Ondernemingsraad (COR), waarin het personeel vertegenwoordigd is, dat er een 'angstcultuur' heerst bij het bedrijf.  De COR vroeg om vergaande maatregelen: drie commissarissen van het bedrijf zouden moeten worden geschorst. Ook moest er een onderzoek komen naar de ruzie die topman Jeroen de Haas recent de kop kostte. 

Blijkens het persbericht van het bedrijf is de meest acute kou inmiddels uit de lucht. De komende twee weken wordt geprobeerd tot een vergelijk te komen. De lijmpoging is overigens geen idee van een van de twee ruziënde partijen, maar vindt plaats op initiatief van de Ondernemingskamer. 

  1. Europese Commissie: Italië moet binnen drie weken met aangepaste begroting komen
    Update

    Europese Commissie: Italië moet binnen drie weken met aangepaste begroting komen

    De Europese Commissie vraagt Italië formeel om een nieuwe ontwerpbegroting voor 2019. De Italiaanse premier liet eerder vandaag nog weten dat het land geen plan B heeft voor de begroting. Rome krijgt drie weken de tijd om de cijfers voor Brussel aanvaardbaar te maken. Dit melden verschillende media, waaronder Italiaanse. Minister van Financiën laat weten dat het ‘goed en belangrijk‘ is dat de Europese Commissie stappen onderneemt.