Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Phlippen © Joost Hoving

Er is niks mis met ceo-activisme, maar wel met mate

de week van phlippenSandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.

We zijn steeds meer connected maar hebben geen écht contact, is een van de conclusies van eliteclub DenkWerk die vorige week naar buiten kwam met een analyse over de onvrede in onze samenleving. DenkWerk bestaat vooral uit (voormalige) ceo’s die zich volgens mijn inschatting oprecht én vanuit eigen belang druk maken over een sociale tweedeling.

Wat moeten we hier nu van vinden? Moet het bedrijfsleven zich niet gewoon bezig houden met economische groei en de sociale tweedeling aan de politiek overlaten? Zelf vinden ze van niet.

  1. ‘Hypotheekadviseur vangt geld voor doorverwijzen klant naar energieverkopers’

    ‘Hypotheek­ad­vi­seur vangt geld voor doorverwij­zen klant naar energiever­ko­pers’

    Hypotheekadviseurs krijgen geld van commerciële partijen als keukenboeren, installateurs van zonnepanelen en energiebedrijven voor elke nieuwe klant die zij aanbrengen. Die vergoeding kan van een paar tientjes oplopen tot honderden euro’s. De eigen beroepsorganisatie van hypotheekadviseurs, de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP), trekt hierover aan de bel: ,,Klanten hebben vaak geen idee.’’