ANP / ANP
Volledig scherm
© ANP / ANP

Europese gasprijs daalt naar laagste niveau in 2 jaar: ‘Het lijkt erop dat we Poetin te snel af zijn’

De Europese gasprijs is donderdag gezakt naar het laagste niveau in bijna twee jaar. Sinds het begin van dit jaar is de prijs van aardgas op de toonaangevende gasbeurs in Amsterdam al hard gedaald, geholpen door het milde weer, de toegenomen import van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) en gasvoorraden die beter gevuld zijn dan verwacht.

20 reacties

 • tgm beuningen

  1 week geleden
  Gelukkig heeft de verschuiving van vele miljarden van arm naar rijk niks met slechte bedoelingen (complot) te maken. Pech voor de 1 en mazzel voor de ander, gewoon toeval, kan gebeuren...
 • J Schouten

  1 week geleden
  Even voor de duidelijkheid, de hoge energie tarieven nu komen door de overheid. Bij Frank Energie is mijn gasprijs morgen € 0,59. Maar de overheid maakt daar € 1,18 van. In die 0,59 zit overigens al BTW. De kale prijs voor gas is € 0,27. Het ligt niet aan het gas, het ligt aan de overheid. Klaag niet over Vattenfall of Greenchoice, klaag over je overheid.
 • Riet Pluim

  1 week geleden
  De gestegen gasprijs was de reden voor de hoogste inflatie sinds decennia. Dus nu de gasprijs daalt, zullen andere prijzen ook wel dalen? Haha, domme Riet, nee natuurlijk niet.
 • G.J.M. Poelen

  1 week geleden
  Tja, reacties over gas en electra tarieven. In ons geval betalen we meer aan vastrecht, milieu belasting en BTW. Hoezo koud douchen? De overheid neemt een groot deel van onze kosten tot zichzelf. Helaas niet anders nu.
 • Henk Houwers

  1 week geleden
  @Bert Vogels. Gefeliciteerd met het feit u in een gustige positie zit. De mensen die echt problemen hebben omdat ze in een slecht of niet geisoleerd huurhuis wonen, hebben daar alle reden toe. Onze regering heeft zelf de afgelopen jaren een greep in de opbrengsten van verhuurders gedaan met de verhùurdeheffing, in plaats van verhuurders te verplichten voor dat deel in de opbrengst hun huizen te verduurzamen, zodat huurders bij hoge energieprijzen minder in de problemen zouden komen.