Volledig scherm
© Op=Op Voordeelshop

Faillissement dreigt voor Op=Op Voordeelshop

Al weer staat een winkelketen op omvallen. De Op=Op Voordeelshop verkeert met zijn ruim 140 vestigingen en 1000 medewerkers in financieel zwaar weer en heeft faillissement aangevraagd.

De Op=Op Voordeelshop bestaat 22 jaar, de eerste zaak opende in 1997 in het Drentse Klazienaveen. De keten is vooral bekend door het verkopen van A-merken van verzorgings- en huishoudproducten tegen lage prijzen.

Afgelopen decennium groeide de Op=Op Voordeelshop hard door, in 2015 werd de honderdste vestiging geopend. Een jaar later werd een webshop gelanceerd. Bedoeling was om naar driehonderd winkels door te groeien. Daartoe werden in 2017 nog 31 winkels van het failliete Blokker overgenomen. 

Fataal

De flinke ambities zijn Op=Op Voordeelshop fataal geworden. Momenteel zijn er 141 winkels in Nederland en twee op Aruba. Vandaag kregen de medewerkers te horen dat de keten met hoofdkantoor en distributiecentrum in het Drentse Peize er financieel beroerd voor staat. Het bankroet is aangevraagd. De tien  door franchisenemers gerunde vestigingen zouden overigens buiten het faillissement vallen.

Met Op=Op Voordeelshop gaat de zoveelste winkelformule in Nederland failliet. Onlangs moest modeketen CoolCat van ondernemer Roland Kahn het bankroet aanvragen. En vorige maand sneuvelde speelgoedgigant Intertoys met zijn 400 vestigingen in Nederland en België. Het bedrijf maakt overigens een doorstart onder de vleugels van Portugese investeerder Green Swan.

  1. ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economische crisis

    ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economi­sche crisis

    Het aantal werklozen in Nederland is voor het eerst lager uitgekomen dan voor de economische crisis in 2008. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ‘Een mijlpaal’, aldus minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Werkgevers zouden staan te springen om extra handen. ,,Ik heb goede hoop dat dat kansen biedt aan degenen die nu nog langs de kant staan”, zo zegt hij.