Volledig scherm
© REUTERS

FNV onderneemt juridische stappen tegen Tata

Vakbond FNV is bezig met de voorbereiding van juridische stappen tegen Tata Steel. Dit vanwege maatregelen die het staalbedrijf neemt voor de fusie van zijn Europese activiteiten met de Europese staaltak van ThyssenKrupp. Die maatregelen komen neer op contractbreuk, zegt bondsbestuurder Aad in 't Veld.

Steen des aanstoots is de voorgenomen verkoop van een Belgische verzinklijn die bij Tata Steel Nederland hoort. Met de afstoting wil het Indiase moederbedrijf tegemoetkomen aan bezwaren van de Europese Commissie tegen de staalfusie. Daarmee worden eerdere beloftes over behoud van strategisch belangrijke activiteiten verbroken, vindt FNV. Als de desinvestering doorgaat, stapt de bond naar de rechter.

Ook de ondernemingsraad en directie van Tata Steel Nederland zijn tegen de desinvestering, zo kwam eerder deze week naar buiten.

  1. ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economische crisis

    ‘Een mijlpaal’: aantal werklozen voor het eerst lager dan voor economi­sche crisis

    Het aantal werklozen in Nederland is voor het eerst lager uitgekomen dan voor de economische crisis in 2008. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ‘Een mijlpaal’, aldus minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Werkgevers zouden staan te springen om extra handen. ,,Ik heb goede hoop dat dat kansen biedt aan degenen die nu nog langs de kant staan”, zo zegt hij.