Het Britse modehuis Burberry verbrandde in 2017 voor 30 miljoen euro aan kleding en parfum. Het bedrijf heeft aangegeven met die praktijken te stoppen.
Volledig scherm
Het Britse modehuis Burberry verbrandde in 2017 voor 30 miljoen euro aan kleding en parfum. Het bedrijf heeft aangegeven met die praktijken te stoppen. © REUTERS

Frankrijk berispt modehuizen: vernietigen onverkochte kleding kan echt niet meer

Frankrijk wil dat luxe modemerken niet langer hun onverkochte voorraden vernietigen of begraven op vuilnisbelten. ‘Onaanvaardbaar’, luidt de kritiek.

 1. Boosheid bij Patries na onverwachte draai Corendon: ‘Mijn huwelijk in Turkije is verpest’
  PREMIUM

  Boosheid bij Patries na onverwach­te draai Corendon: ‘Mijn huwelijk in Turkije is verpest’

  Een vrouw uit IJsselstein neemt een advocaat in de arm omdat haar huwelijksfeest geen doorgang kan vinden nu reisorganisatie Corendon de komende weken toch geen vluchten naar Turkije uitvoert. De 41-jarige Patries van der Pol wilde deze maand voor haar Turkse familie in Bodrum in het huwelijksbootje stappen met haar Sander, maar door een onverwachte draai van Corendon gaat dat feest gaat nu niet door. ,,We zijn echt woest.”
 2. Bol.com neemt moeilijk besluit en stopt met verkoop ‘haatboeken’

  Bol.com neemt moeilijk besluit en stopt met verkoop ‘haatboeken’

  De kogel is door de kerk: Bol.com heeft besloten om geen platform meer te bieden aan boeken die haatdragende boodschappen bevatten, zoals antisemitisme en homohaat. Dat laat een woordvoerder van de grootste online winkel van Nederland weten. Het Openbaar Ministerie is nog altijd bezig met een onderzoek naar Bol.com, nadat deze nieuwssite ontdekte dat er meerdere werken te koop werden aangeboden over een beruchte nazileider uit de Tweede Wereldoorlog.