De Amerikaanse president Joe Biden in het Oval Office in het Witte Huis tijdens zijn telefoongesprek met zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, waarin de twee spraken over het conflict dat tussen Frankrijk en de Verenigde Staten ontstond na het sluiten van het AUKUS-verdedigingspact tussen de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden in het Oval Office in het Witte Huis tijdens zijn telefoongesprek met zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, waarin de twee spraken over het conflict dat tussen Frankrijk en de Verenigde Staten ontstond na het sluiten van het AUKUS-verdedigingspact tussen de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. © REUTERS

Handelstop EU en VS in Pittsburgh gaat door, ondanks crisis rond AUKUS-pact

De geplande handelstop tussen Europese lidstaten en de Verenigde Staten die volgende week gepland staat in het Amerikaanse Pittsburgh, gaat door. De Europese Commissie zou verdeeld zijn geweest over deelname aan het overleg, nadat Frankrijk voorstelde de top uit te stellen. Vicevoorzitter Margrethe Vestager van de Europese Commissie schreef donderdagavond op Twitter dat de top doorgang zal vinden.