Volledig scherm
Nog even en de twee logo's van Hema en AH staan op één winkelgevel. © Fotobewerking David van der Heeden

Hema en Albert Heijn samen in één winkel

Hema en Albert Heijn openen in 2019 twee winkels waar klanten zowel hun Hema- als Albert Heijn-boodschappen kunnen doen. In twee stedelijke winkels van Hema komt een Albert Heijn met een volledig assortiment vers en houdbare producten.

Hema maakte al eerder bekend de ambitie te hebben om te groeien door het aangaan van strategische samenwerkingsverbanden, zowel in het buitenland als in Nederland.

De pilot met Albert Heijn is een eerste stap hiertoe in Nederland. Voor Albert Heijn is de samenwerking met Hema gunstig vanwege de focus op (makkelijke) maaltijden.

Tjeerd Jegen, ceo bij de Hema: ,,We willen Hema laten groeien met de hulp van innovatieve concepten en partnerships. Ik ben er van overtuigd dat we voor onze klanten hiermee het leven leuker, makkelijker en beter maken.’’

Klanten schaarser

Marit van Egmond, de kersverse ceo van Albert Heijn is blij dat twee geliefde Nederlandse merken op één locatie gaan samenwerken en zo dichterbij hun klanten komen te staan. ,,De tijd van klanten wordt schaarser en gemak wordt steeds belangrijker. Daarom zet Albert Heijn steeds meer in op winkels in binnensteden met invulling die specifiek voor die doelgroep is, zoals Allerhande Kookt, tap to go en zelfscan. Ik kan niet wachten om later dit jaar deze pilotwinkels te openen.’’

De specifieke locaties worden momenteel nog onderzocht en de details en exacte invulling worden de komende maanden nader uitgewerkt.

Volledig scherm
Hema gaat nauw samenwerken met Albert Heijn.
Volledig scherm
De producten van Albert Heijn mixen later dit jaar met de artikelen van de Hema. © REUTERS