Volledig scherm
PREMIUM
De pas geopende Hema in Dubai. © ANP

Hema wil winkels openen in Saoedie-Arabië en kijkt nog verder naar het oosten

Dubai heeft het hoogste gebouw ter wereld (Burj Khalifa, 828 meter), het grootste winkelcentrum op deze planeet en Dubai heeft nu ook een Hema. Topman Tjeerd Jegen legt in een interview uit waarom juist deze winkel past in de strategie van het warenhuis om financieel gezond te worden.

De combinatie Hema met dit emiraat vinden veel Nederlanders op z'n minst verrassend. Waarom is het vizier zo op het Midden-Oosten gericht? 
Jegen: ,,De winkel in Dubai is gevestigd in winkelcentrum Ibn Battuta. Dat is de naam van een legendarische Marokkaanse ontdekkingsreiziger die in de 14e eeuw leefde en vanuit Tanger grote delen van Afrika en Azië bereisde. Zeg maar de Marco Polo van de Arabische wereld. Wij zijn ook bezig met een ontdekkingstocht buiten Europa, waarbij we het Midden-Oosten zien als poort naar landen als India en Thailand. Daar liggen vooral door de stedelijke gebieden enorme groeikansen.’’

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.