Irene van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg. © Joost Hoving

Het kabinet vervalt nu steeds vaker van duwtjes in dwang

columnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

8 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  1 week geleden
  Zodra de Hollander de grens over gaat toont ie moeiteloos z’n QR code. Maar in eigen land is de wereld te klein…. Wat een hypocrisie…
 • Mattie Veld

  2 weken geleden
  Iedereen heeft een verantwoording, en als dat door vaccinatie moet, so what!
 • Nadal Mellendijk

  2 weken geleden
  Anton Jansen, u maakt het begrip 'samenleving' wel heel eng. Naar mijn idee betekent samenleving dat iedereen er mag zijn en mag zijn zoals die is. De overheid kiest er echter voor verdeeldheid te zaaien en mensen ongelijk te behandelen. Dat mag niet. De overheid heeft ook de zorg uitgekleed, waardoor deze nu onder druk staat. Niet door ongevaccineerden. Gevaccineerden kunnen het virus ook verspreiden; waarom hoeven zij dan niet te testen? Probeer eens buiten maatschappelijke kaders om te denken
 • Lisa visser

  2 weken geleden
  Beste Anton Jansen. Laten we de druk dan ook flink opvoeren op de rokers, de drinkers maar ook op de bewuste hardrijder tenslotte nemen ze allen het bewuste risico om de samenleving in gevaar te brengen. Om op de ic te komen. Ze zijn een groot gevaar voor de medemens. Een niet gevaccineerde is een gevaar voor zichzelf. De gevaccineerden (u) hoeven geen angst voor zichzelf te hebben. U lijd aan tunnel visie vandaar deze uitleg speciaal voor u en gelijk denkenden.
 • Anton Jansen

  2 weken geleden
  Met maatregelen als een coronapaspoort of een verplichte test is en blijft vaccinatie vrijwillig. En die maatregelen is niets mis mee. Tenslotte zorgen ongevaccineerden er voor dat de druk op de zorg groot blijft.