Hema profileert zich in het buitenland als Hema Amsterdam. Het bedrijf opende woensdag een eerste flagshipstore in Dubai.
Volledig scherm
PREMIUM
Hema profileert zich in het buitenland als Hema Amsterdam. Het bedrijf opende woensdag een eerste flagshipstore in Dubai. © ANP

Hoe Hema in Dubai (zonder worst) bouwt aan een wereldmerk

Wat doet een op en top Nederlandse winkel als Hema in Dubai? ,,Bouwen aan een wereldmerk’’, luidt het antwoord van topman Tjeerd Jegen. De opening van een Hema in een van de grootste winkelcentra (malls) van het Arabische Emiraat Dubai is voor de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam (Hema) de springplank naar de Aziatische markt.

,,We hebben groei in het buitenland nodig om onze schulden af te lossen en vooral om te kunnen investeren in onze Nederlandse winkels’’, aldus Jegen. ,,In het Midden-Oosten willen we uiteindelijk zo'n vijftig winkels openen. Maar we kijken ook verder naar het oosten, denk met name aan landen als India, Thailand en Maleisië. Regio's waar veel mensen wonen en die onze producten denk ik wel kunnen waarderen.’’

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.