Grote groepen huishoudens krijgen volgens het Nibud maandelijks tientallen euro’s minder te besteden.
Volledig scherm
Grote groepen huishoudens krijgen volgens het Nibud maandelijks tientallen euro’s minder te besteden. © Joris van Gennip

Huishoudens gaan er maandelijks fors op achteruit: gemiddeld 40 euro minder in de knip

Nederlandse huishoudens gaan er dit jaar fors op achteruit in de portemonnee, omdat tal van zaken duurder zijn geworden. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft uitgerekend dat gezinnen het maandelijks gemiddeld met zo’n 40 euro minder moeten doen. 

4 reacties

 • Ruud Metz

  3 maanden geleden
  Áls de huidige samenstelling verdwijnt uit den haag en met name rutte en zn consorten wie gaan het dan beter zo niet anders doen? Er valt weinig te 'kiezen' denk ik zo. Vooral omdat ministers zonder enige kennis van zaken maar wat doen en het zo goed staat op hun cc na 4 jaar of meerdere formaties. Fouten die in het bedrijfsleven worden gemaakt worden afdoende gestraft echter in de politiek kom je weg met "sorry", of ik kan het mij niet meer herinneren...
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  empathie kent rutte en zijn clubje niet. hen zal het een zorg zijn hoe het ervoor staat met de burgers. Rutte Kaag Hoekstra Seegers. Laat het op u inwerken dit clubje laat de nederlanders gewoon stikken als zij niet worden tegengehouden door de oppositie. stop deze partijen en stem niet op ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.
 • Arie van Doorn

  4 maanden geleden
  De regering is echt wel steke blind als ze dit niet zien of willen zien kijk de boodschappen prijzen blijf zo en zo uit de bouwmarkt is niet normaal meer ,binnenkort komt de woz maak daar je borst maar voor nat .Breng het lage btw tarief weer na 6 procent ,schaf die 21 procent belasting op verzekeringspremies weer af allemaal lasten verzwaringen van de laatste jaren dat zou toch al weer iets schelen.
 • A. Diepeveen

  4 maanden geleden
  Rutte Kaag Seegers. Laat het op u inwerken. Ik verwacht dat ze de geschiedenis in gaan als gevoelloze regering die met minachting het volk regeerde. Denk aan de jeugdzorg, AOW ers Groningers, slachtoffers toeslagaffaire enz. Als je denkt ze lossen het op krijgt de volgende groep een trap. Alleen zaken die Brussel afdwingt krijgen aandacht en veel geld zoals: CO2, milieu en asiel . U levert in!