Volledig scherm
© Getty Images

Lidl haalt yoghurt uit de schappen vanwege stukjes metaal

Lidl haalt per direct de literpakken halfvolle vanilleyoghurt van het merk Milbona uit de schappen. Mogelijk bevat het product metaaldeeltjes, wat tot verwondingen kan leiden. De yoghurt is verkocht in de Nederlandse filialen, laat de supermarktketen weten.

Volgens een woordvoerster zijn de metaaldeeltjes ontdekt door een klant, die hierdoor niet gewond is geraakt.
Het gaat uitsluitend om de 'Halfvolle vanille yoghurt', 1 liter, van het merk Milbona met de EAN-code 20329358, die houdbaar is tot 29 april. De supermarktketen verzoekt klanten dringend het product niet te consumeren, maar terug te brengen naar de winkel. De kopers krijgen hun geld terug.

Volledig scherm
De bewuste vanilleyoghurt. © Lidl
  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’