Lege winkelstraten, zoals hier in 's Gravenzande, dreigen doordat veel winkeliers de lockdown niet overleven, stelt Inretail.
Volledig scherm
Lege winkelstraten, zoals hier in 's Gravenzande, dreigen doordat veel winkeliers de lockdown niet overleven, stelt Inretail. © Thierry Schut

Noodkreet van winkelier bij rechter: Alibaba en Amazon nemen het over

kort gedingNederlandse winkelstraten zullen verpauperen doordat tal van winkels door de lockdown het loodje leggen. ‘Alibaba, Amazon en Bol nemen de lege plekken over in een kale uitgemergelde winkelstraat.’

3 reacties

 • Jules Crapules

  3 weken geleden
  3) Fijn zo'n landsavocate die per uur meer binnenharkt dan waar wij een maand van moeten zien te overleven en wij maar proberen hier en daar wat te klussen om wat te vreten te hebben.
 • P Van de Kaa

  3 weken geleden
  Rock Witten, buiten ligt het probleem niet. Doe eerst je huiswerk voor je iets roept. Besmettingen vinden binnen plaats.
 • Rock Witten

  4 weken geleden
  Het kabinet moest wel het besluit "lockdown" nemen anders, als de winkels niet allemaal gesloten zouden zijn gaan de mensen met velen weer tegen elkaar aan schurken zonder mondkapje. In Medellin Colombia (3,7 miljoen inwoners) loopt 95% in winkelstraten met mondkapje maar in Nederland maar 2%. Zijn Colombianen zo slim en wij Nederlanders zo dom? Tik maar in op YouTube: medellin colombia street en zie het bewijs.
 1. Beveiliger Albert Heijn duwt klant zonder mondkapje tegen rek: ‘Hij wilde de situatie de-escaleren’
  VIDEO

  Beveiliger Albert Heijn duwt klant zonder mondkapje tegen rek: ‘Hij wilde de situatie de-escaleren’

  Albert Heijn is in opspraak geraakt vanwege het optreden van een beveiliger in een filiaal op het Haarlemmerplein in Amsterdam, waarvan een filmpje circuleert op internet. Daarin is te zien dat hij een klant zonder mondkapje een duw geeft en probeert te overmeesteren. Een woordvoerder van Albert Heijn schrikt van de beelden, maar geeft aan dat de beveiliger de situatie juist wilde de-escaleren.
 1. Nijmegenaar krijgt wapen tegen wang gedrukt bij overval
  Play

  Nijmege­naar krijgt wapen tegen wang gedrukt bij overval

 2. Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'
  Play

  Emile Roemer: 'Liever op het terras dan een krat bier in het park'