Tanken is een stuk goedkoper dan een paar maanden geleden.
Volledig scherm
Tanken is een stuk goedkoper dan een paar maanden geleden. © ANP / ANP

Olieprijs daalt dankzij onrust in China tot laagste van dit jaar, ook benzine weer goedkoper

De prijs van olie, en daarmee ook bijvoorbeeld benzine, is flink gedaald door de onrust in China. De prijsstijging door de oorlog in Oekraïne is verdwenen, en een vat olie kost nu weer net zoveel als in december vorig jaar. De gemiddelde prijs voor een liter Euro95 (E10) in Nederland is gezakt tot onder de 1,80 euro.

5 reacties

 • A Bulten

  2 maanden geleden
  Dat doet een mens goed, onrust in China met lagere energieprijzen in Nederland. Olieprijs omlaag geeft een lagere gasprijs hier. We moeten de studenten steun net als de opstandige vrouwen in Iran.
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Is de gasprijs niet meer aan de olieprijs gekoppeld? En onze centrales kunnen zeker ook niet op olie gestookt worden. We hebben jarenlang op de verkeerde paarden gewed, waar we ook nog volkomen van afhankelijk zijn geworden in onze wereldeconomie met vrije marktwerking ten gunste van het grootkapitaal.
 • berrie den vossen

  2 maanden geleden
  had men de gasprijzen niet gekoppeld aan de olieprijzen, of gaat de graaicultuur onverminderd door?
 • Francis Wally

  2 maanden geleden
  @Guus Smolders, Door bepaalde omstandigheden schiet de prijs omhoog. Verdwijnen die omstandigheden dan daalt de prijs tergend langzaam. Maar zal altijd boven het oude niveau blijven. Dus wees niet bevreesd, ze zult altijd meer blijven betalen.
 • Guus Smolders

  2 maanden geleden
  Gelukkig is er iets dat wel in prijs daalt als de grondstoffen goedkoper worden. Ben benieuwd of de transportbedrijven nu ook netjes de lagere transportkosten aan hun klanten doorberekenen en zij weer aan de consument (ons).