De supermarkten van Jumbo draaiden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar weer meer omzet (stijging van 5,3 procent) dan in dezelfde periode in 2020.
Volledig scherm
De supermarkten van Jumbo draaiden tijdens de eerste zes maanden van dit jaar weer meer omzet (stijging van 5,3 procent) dan in dezelfde periode in 2020. © Lenneke Lingmont

Omzet Jumbo ruim 5 miljard, maar volgens topman staat verdienmodel onder druk

Supermarktketen Jumbo draaide het afgelopen halfjaar een omzet van 5,4 miljard euro, een stijging van 5,3 procent in vergelijking met de eerste zes maanden van 2020. Het marktaandeel van de op een na grootste supermarkt van ons land steeg volgens onderzoeksbureau Nielsen naar 21,8 procent. Ondanks deze enorme omzet staat het verdienmodel volgens het bedrijf onder druk.  

  1. Zonnepanelenbedrijf met 45 man in dienst op de fles: oud-medewerkers werden concurrenten
    PREMIUM

    Zonnepane­len­be­drijf met 45 man in dienst op de fles: oud-medewer­kers werden concurren­ten

    WIERDEN - De rechtbank in Almelo heeft het Wierdense bedrijf Energie Control NL failliet verklaard. 45 medewerkers staan op straat. Energie Control NL installeerde voornamelijk zonnepanelen. Opmerkelijk dat het bedrijf op de fles is, want de vraag naar zonnepanelen stijgt immers nog steeds. De problemen voor het bedrijf kwamen volgens voormalig eigenaar Dennis ter Beke dan ook uit onverwachte hoek.